Over ons

Wij, boeren en tuinders in Rijk van Nijmegen, zorgen goed voor onze planten en dieren en doen dit met passie. Wij produceren voedsel op verantwoorde wijze en werken hard aan de ontwikkeling van onze bedrijven om tegemoet te komen aan maatschappelijke wensen. Wij vinden het belangrijk dat de samenleving ons waardeert en meer betrokken raakt bij onze bedrijven en de herkomst van voedsel.

Boert Bewust fungeert als kapstok voor activiteiten die boeren en burgers verbinden in de streek. Met Boert Bewust realiseren we visitekaartjes van bedrijven en activiteiten in de streek. Én gaan we op nieuwe manieren de dialoog aan met de directe omgeving. Burgers kunnen laagdrempelig verschillende type bedrijven bezoeken (elke dag) en in gesprek gaan  met ondernemers. Daarnaast organiseren we vernieuwende activiteiten om in gesprek te komen en te blijven met burgers in de regio. Boert Bewust fungeert daarbij als label wat staat voor openheid en transparantie. De agro-sector geeft ruimte aan burgers en gaat met hen in gesprek.

Boert Bewust brengt lokaal agrarisch ondernemerschap in beeld. Het borgt en maakt zichtbaar dat er volop aandacht is voor dier, milieu en omgeving in de bedrijfsvoering van de veehouderijbedrijven en bedrijven in de plantaardige sector.

Organisatie

Rijk van Nijmegen Boert Bewust werkt nauw samen met Maas en Waal Boert Bewust. Daarnaast wisselen we kennis en ervaringen uit met de andere streken in Nederland. Deze komen samen onder de landelijke koepel, Stichting Boert Bewust.

Kerngroep Boert Bewust Rijk van Nijmegen

Martien Nillessen (Groesbeek) – Voorzitter
Alma Valentijn (Horssen) -Kerngroep lid
Bea Bosch (Horssen) – Kerngroep lid
Ko van der Heijden (Beneden-Leeuwen) – Kerngroep lid
Fenna Bruijsten (Malden) – Kerngroep lid
Marlieke Marcusse-Schiltmans (Druten) – Streekcoördinator

Wat anderen over ons zeggen

 • Wij zijn trots op ons bedrijf en de agrarische sector in ons gebied. En dat willen we graag laten zien. Als bedrijf doen wij ook mee als Boert Bewust deelnemer. Daarnaast ben ik voorzitter van de Stuurgroep Boert Bewust Rijk van Nijmegen en Maas en Waal. Interactie tussen boeren en burgers is belangrijk en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

  Martien Nillesen
  Martien NillesenVoorzitter Boert Bewust Zuid
 • Wij zijn trots op ons bedrijf en de agrarische sector en willen dit heel graag laten zien. Je merkt dat veel zaken die voor ons gewoon zijn, voor de bezoekers een eye-opener zijn. Daardoor ontstaat meer begrip voor elkaar.

  Henk en Willy Jansen uit Otterlo
  Henk en Willy Jansen uit Otterlodeelnemers Boert Bewust
 • Boert Bewust zoekt actief het contact op met de omgeving. Dat spreekt ons aan. Er liggen namelijk grote uitdagingen voor ons om de landbouw toekomstbestendig te maken, de biodiversiteit te herstellen en klimaat- en energieopgaven te realiseren. Daarin kunnen we alleen resultaten boeken als we samenwerken. Boert Bewust nodigt daartoe uit en als Gelderse Natuur en Milieufederatie gaan we daar graag op in.

  Petra Souwerbren
  Petra SouwerbrenDirecteur Gelderse Natuur en Milieufederatie
Agenda