Welkom op de website van Rijk van Nijmegen

8 februari 2024

Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage voor Stichting Boert Bewust

Bijdragen aan bewustwording van duurzame voedselproductie en lokale verbinding tussen boeren en samenleving staat bij ons hoog in het vaandel.

We zijn dan ook ontzettend trots dat de Rabobank het initiatief van Stichting Boert Bewust Rijk van Nijmegen & Maas en Waal ondersteund met de Duurzaamheidsbijdrage!

Wat gaan de stichting met deze enorme cheque doen?

De boeren en tuinders in het Rijk van Nijmegen & Maas en Waal versterken de band tussen de agrarische sector en de samenleving door:

  • Aanschaf van een multifunctionele promotiekar als mobiel informatiepunt
  • Uitbreiding stichting met nieuwe boeren en bijbehorend promotiemateriaal
  • Toer de boer: leuk & leerzaam event voor de boer

Rabobank

“Rabobank: in totaal € 125.000 verdeeld over 7 duurzame projecten in Rijk van Nijmegen
Omdat we als Rabobank 125 jaar bestaan, zetten we ons extra in voor Rijk van Nijmegen. Met een eenmalige extra bijdrage van € 125.000 ondersteunen we 7 duurzame projecten en initiatieven die onze regio versterken. Met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage geven we in regio Gelderland-Zuid maar liefst € 625.000 terug aan de samenleving. Op landelijke schaal is dat in totaal € 9,75 miljoen! De afgelopen periode hebben we opgeroepen op om maatschappelijke projecten en initiatieven hiervoor aan te melden. Met succes: 7 projecten uit Rijk van Nijmegen ontvangen een bijdrage.

Impactvolle aanvragen
Antoine Driessen, directeur coöperatieve Rabobank: “Samen met onze collega’s, leden en klanten hebben we actief gezocht naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. De reacties vanuit onze leden en de regio waren overweldigend. Ook de variatie in de aanvragen was mooi om te zien. Uiteindelijk hebben we gekozen om een bijdrage te geven aan 7 fantastische initiatieven die een flinke impuls geven aan een duurzamere regio”.

Duurzamere toekomst
Tijdens de cheque-overhandiging vertelden bestuursleden van de organisaties aan elkaar waar de bijdrage naartoe gaat. Het zijn bijzondere verhalen waaruit blijkt dat elk initiatief op een eigen unieke manier bijdraagt aan de verduurzaming van onze samenleving. Samen maken we impact en bouwen we aan een duurzamere toekomst. Een mooi cadeau van de coöperatieve Rabobank aan de samenleving!

Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds
Daarnaast steunen we met ons Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds projecten die een impuls geven aan het versterken van de lokale leefomgeving. In 2023 was er maar liefst € 75.000 beschikbaar en hebben we bijdragen toegekend aan 18 lokale projecten.

Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk op rabobank.nl/impact.”

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners