Welkom op de website van Rijk van Nijmegen

1 april 2024

Feestelijke bordonthullingen op de boerderij

Het was feest in Maas & Waal tijdens het Paasweekend op kippenboerderij Ons ei en ijs-en zuivelboerderij JoLo.

Met trots voegen wij deze twee nieuwe boerderijen toe aan ons netwerk. Om deze mijlpaal te vieren, werden in het paasweekend feestelijke bordonthullingen georganiseerd.

Ons ei

De 12.000 kippen scharrelde tijdens de bordonthulling lekker buiten, op boerderij Ons ei, geleid door de gepassioneerde pluimveehouders Corina en Willem van Mourik en boerenzoon Ton van Welie. De grote weide is aangeplant met wilgen, noten- en fruitbomen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Boven-Leeuwen konden de kinderen paaseitjes zoeken, spelen op het springkussen en met de Paashaas op de foto. De bezoekers konden ervaren hoe de kippen leven in een natuurlijke omgeving en lekkere eitjes meenemen voor het Paasontbijt.

IJs- en zuivelboerderij JoLo

Het echte boerenleven kon ontdekt worden in Dreumel tijdens de Paasbrunch tussen de 120 melkkoeien. De boerderij, gerund door Johnny en Lonneke van der Zanden, is een melkveebedrijf dat sinds 2021 opereert met twee melkrobots. Met een focus op dierenwelzijn biedt Jolo haar koeien ruime leefomstandigheden met veel licht, frisse lucht en vers voer, afkomstig van eigen land. Na de onthulling door Burgemeester Vincent van Neerbos, konden bezoekers genieten van zelfgemaakt ijs van de melk van hun eigen koeien en een kijkje nemen in de stal.

Burgemeester West Maas en Waal

De burgemeester van West Maas en Waal kwam voor de feestelijke aangelegenheid naar Dreumel. Van Neerbos waardeert de jonge ondernemers en vindt de wederkerigheid mooi om te zien. De boeren staan open voor de samenleving en andersom ook. Het scoren van boeren via Boert Bewust (10 punten scoren op zaken die de boeren extra doen op hun bedrijf, naast wat volgens de wet verplicht is) zit bij deze boeren wel goed. Op de verbinding met de burgers scoren ze een dikke 10!

Boert Bewust

Met de toevoeging van deze twee nieuwe boerderijen zet Rijk van Nijmegen & Maas en Waal Boert Bewust haar missie voort om bewustwording te creëren over de herkomst van voedsel en om de band tussen boeren, tuinders en de samenleving te versterken. Wil je meer weten over de passie van de boeren of de boerderij bezoeken? Kijk dan eens op onze activiteiten.

*mede mogelijk gemaakt door Lactalis en De Heus

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners