Welkom op de website van Rijk van Nijmegen

14 juni 2018

Eerste twee bordonthullingen Rijk van Nijmegen Boert Bewust

Eerste twee bordonthullingen Rijk van Nijmegen Boert Bewust

ZONDAG 1 JULI 2018

10.30 UUR MELKVEE- EN VARKENSBEDRIJF FAMILIE PEER
(Bijsterhuizenstraat 12, 6641 KL Beuningen)

13.30 UUR MELKVEEBEDRIJF DE EIKELAAR
(IJkelaarstraat 2, 6611 KN Overasselt)

Denk je aan het Rijk van Nijmegen, dan denk je aan de stad Nijmegen met het platteland met diversiteit aan dorpen (hoog en laag) daar omheen. Waar je ook rijdt in het Rijk van Nijmegen; de agrarische sector is door het hele landschap verweven. Koeien die in de zomermaanden grazen in de weilanden, bedrijvigheid, akkers, fruitteelt, tractoren op de weg, verschillende bouwstijlen; het kan inwoner noch toerist niet ontgaan dat het Rijk van Nijmegen en het boerenleven bij elkaar horen. Maar wat doet die boer nu precies daar op zijn erf, achter die grote staldeuren?

Rijk van Nijmegen Boert Bewust is een project dat als primair doel heeft de voedselproducent en voedselcons

ument dichter bij elkaar te brengen. Onze Boert Bewust boeren maken het voor burgers mogelijk om laagdrempelig verschillende type bedrijven jaarrond te bezoeken en in gesprek te gaan met ondernemers. Daarnaast organiseren we activiteiten om in gesprek te komen en te blijven met u, de mensen in de regio. Boert Bewust fungeert daarbij als label wat staat voor openheid en transparantie. Alle deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan een ‘Rijk van Nijmegen Boert Bewust bedrijfsbord’.

Voorzitter van het project is Martien Nillesen, melkveehouder in Groesbeek. Hij verwacht dat veel boeren zich zullen aansluiten. “Ik merk dat collega’s de behoefte voelen in contact te komen met consumenten en in gesprek te komen met elkaar. Zo gaan we elkaar beter begrijpen en kunnen we samen werken aan de landbouw van de toekomst.”

Graag nodigen wij u uit voor de officiële eerste twee bordonthullingen in het Rijk van Nijmegen op zondag 1 juli. 10.30 uur bij familie Peer in Beuningen en om 13.30 uur bij familie van Raaij in Overasselt. De openingen worden verricht door de burgemeester of wethouder van de betreffende gemeentes. Vervolgens openen beide bedrijven hun deuren voor jong en oud! Kom kijken en beleven!

Meer informatie over Boert Bewust en de deelnemende bedrijven vindt u op www.rijkvannijmegenboertbewust.nl. Wij werken hierbij nauw samen met de landelijke Stichting Boert Bewust en de streek Maas en Waal. In Maas en Waal worden in het najaar de eerste deelnemers bekend gemaakt onder het label ‘Maas en Waal Boert Bewust’.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners