Welkom op de website van Rijk van Nijmegen

25 april 2023

Dieren knuffelen voor het goede doel

Zondag 30 april organiseert avonturier en Youtuber Govert Sweep op belevingsboerderij HARM’s Hoeve een BIG Challenge dag, farmers against cancer. Meet en greet Govert op de boerderij, kom kalfjes en lammetjes voeren en knuffelen voor het goede doel.

Govert Sweep fietst met farmers against cancer, op 1 juni, de Alpe d’HuZes. Hij wil zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF voor onderzoek naar kanker.

‘In mijn leven heb ik, misschien net als bijna iedereen, mensen verloren aan kanker(…) Wat kunnen wij er zelf tegen doen? En als er kanker wordt gediagnostiseerd, wat is dan de beste behandeling? Antwoorden op deze vragen komen vrij door onderzoek naar deze ziekte en daar draag ik graag mijn steentje aan bij’, zegt Govert Sweep.

Snelcursus boeren en ontmoet Govert Sweep
Zondag 30 april, van 10.00 tot 18.00 uur, zijn er leuke activiteiten op de boerderij Harms Hoeve. Je komt alles te weten over het boerenleven. Boerenkraampjes, grote tractoren, springkussens, dieren om te knuffelen en voeren. En natuurlijk is Govert Sweep op de boerderij om samen op de foto te gaan of een praatje te maken. Youtuber Govert is bekend van NPO Checkpoint Basecamp en natuurlijk zijn avontuurlijke reizen. Boeren van Rijk van Nijmegen – en Land van Cuijk Boert Bewust slaan de handen ineen om geld op te halen voor het KWF.

De dag wordt helemaal compleet door allerlei activiteiten in het heuse Stro-Theater. Het toneel voor zowel  Govert om zijn fans te ontmoeten, maar ook de plek waar boer Pierre een snelcursus ‘Boeren’ zal geven. Tussendoor zijn er verschillende loterijrondes met  leuke prijzen voor groot en klein. Lokale sponsoren maken deze dag mede mogelijk.

Iedere euro telt
De toegang is gratis. Om zoveel mogelijk geld om te halen, zullen er voor sommige activiteiten een bijdrage van 1 euro worden gevraagd. Het is natuurlijk ook mogelijk om geld te doneren of om een cool farmers T-shirt te kopen voor het goede doel.

BIG Challenge
Als BIG Challenge, farmers against cancer, doet de agri- en foodsector met een groot aantal teams mee met het jaarlijkse evenement Alpe d’HuZes; met de fiets of te voet de Franse berg Alpe d’Huez bedwingen. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers op één dag tot wel zes keer de legendarische Alpe. Ze zetten zich daarmee keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Govert Sweep is de uitdaging aangegaan en fietst op 1 juli de berg op, samen met team pluimvee van BIG Challenge.

Zondag 30 april van 10 tot 18 uur
Wil jij jouw steentje bijdragen op deze bijzondere dag en Govert in het echt ontmoeten? Kom dan samen met je vrienden, ouders, opa, oma of buren op 30 april naar belevenisboerderij HARM’s Hoeve, Westerkanaaldijk 5 in Malden. Lukt het niet om te komen? Je kunt doneren op Goverts actiepagina: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/GovertSweep17233. Elke euro gaat
100 % naar KWF.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners