Welkom op de website van Rijk van Nijmegen

28 juni 2021

Boert Bewust bord voor Melkveebedrijf Verploegen

Zondag 27 juni is bij Melkveebedrijf Verploegen in Winssen het Boert Bewust Bord onthuld. Het gesprek aangaan met de omgeving en zorgen voor meer verbinding is het uitgangspunt van Maas en Waal Boert Bewust. Met het Boert Bewust certificaat willen Herbert en Annelies Verploegen laten zien dat zij op een open en transparante manier werken en dat ze het belangrijk vinden om verbinding te zoeken met de maatschappij.  

‘Op ons bedrijf houden we ongeveer 125 melkkoeien. De kalfjes die later op het bedrijf fungeren als melkkoe, groeien op bij een andere boer’ vertelt Herbert. ‘Zo kunnen we al onze aandacht richten op onze melkkoeien. We vinden veel ruimte en comfort erg belangrijk voor de koeien. We vinden het belangrijk dat ze zich goed voelen en gezond zijn’.

Ook de gemeente Beuningen stimuleert dat Boert Bewust zich inzet voor meer verbinding met de maatschappij. Daarom mocht wethouder Sijmen Versluijs het straatbord bij de familie Verploegen onthullen samen met de ouders van Herbert. Aansluitend was er een boerentoast met verse melk en chocomelk van eigen koeien.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners