Welkom op de website van Rijk van Nijmegen

3 april 2021

Boert Bewust bord voor kaas – en Zuivelboerderij de Diervoort

Op zaterdag 3 april j.l. gingen de koeien van boer Theo Hopman van kaas – en zuivelboerderij de Diervoort voor het eerst dit jaar weer naar buiten. Dat is elk jaar een feestje. Dit jaar ging dit spektakel samen met de bordonthulling van het Boert Bewust bord op de boerderij van de familie Hopman.

Na een lange winter op stal kunnen de dieren weer genieten van het mooie weer. De eerste keer dat de koeien na de winter naar buiten gaan, zijn de dieren meestal uitgelaten. Ze rennen, springen en dansen van blijheid. Daarom wordt dit ook wel de koeiendans genoemd.

Afgelopen weekend is ook het Rijk van Nijmegen Boert Bewust bord bij Theo en Ine Hopman onthuld. Boert Bewust is een initiatief om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Bewuste boeren scoren plussen op minimaal vier van de thema’s: maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierwelzijn en diergezondheid. De belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen is interactie met de burgers in het Rijk van Nijmegen. Dat kan op vele manieren: open dagen, educatie, social media of een boerderijwinkel. De boeren van Rijk van Nijmegen Boert Bewust zijn herkenbaar aan een bord met het logo en QR-code die direct een kijkje in en om de boerderij biedt. Rijk van Nijmegen Boert Bewust organiseert regelmatig activiteiten. Volg Boert Bewust op social media en neem een kijkje op de website wie de Boert Bewust boeren zijn en wat zij doen.

Kaas – zuivelboerderij de Diervoort
Vlakbij de stad Nijmegen ligt de boerderij van de Familie Hopman. Theo en Ine Hopman runnen samen met hun kinderen dit bedrijf. Op deze boerderij melken zij de koeien en verwerken ze de melk voor een deel zelf tot kaas en andere zuivelproducten. Een bedrijf om trots op te zijn want doordat ze de productie van de melk tot en met de verkoop van de eigen gemaakte producten in eigen beheer hebben, zijn ze minder afhankelijk van de wisselende melkprijzen.

 

Ine Hopman: ‘Een goede relatie met de burger vinden we belangrijk. Door onze boerderijwinkel, de locatie van ons bedrijf vlakbij de grote stad en het regelmatig ontvangen van schoolklassen voor boerderij-educatie, zijn we al volop bezig met het versterken van de boer-burger verbinding. Door mee te doen aan Boert Bewust willen we dit nog meer versterken, zodat mensen weten waar hun eten vandaan komt’!

De boerderijwinkel van de familie Hopman is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00uur.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners