Welkom op de website van Rijk van Nijmegen

19 oktober 2021

Boeren en Tuinders delen groente en fruit uit op basisscholen

Afgelopen week hebben boeren en tuinders uit Maas en Waal en Rijk van Nijmegen groente en fruit uitgedeeld op diverse basisscholen in de regio. In het kader van de Nationale Groente en Fruit dag en de Dutch Food Week vroegen ze hiermee aandacht voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel. Want gevarieerd, duurzaam en betaalbaar eten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De actie werd geïnitieerd vanuit ZLTO, Rijk van Nijmegen en Maas en Waal Boert Bewust en Klasseboeren.

‘Achter het verse en gezonde voedsel op ons bord schuilt een verhaal. Dat verhaal begint bij boeren en tuinders. Dat verhaal begint op het boerenland om de hoek. Maar dat verhaal wordt veel te weinig verteld. Met deze actie brengen we daar verandering in’ laat Herbert Verploegen, voorzitter ZLTO Rijk van Nijmegen weten.

“Aan het Nederlandse voedsel worden hoge eisen gesteld”, laat Verploegen weten. “Het is belangrijk dat de consument kiest voor dit Nederlandse product. Juist door het eten van Nederlands, en daarmee Euregionaal geproduceerd voedsel, besparen we veel transport, steunen we onze eigen duurzame voedselproducenten en dus onze economie en hebben we meer zicht op de wijze waarop dit voedsel wordt geproduceerd”.

De groente en fruit werden afgelopen week uitgedeeld o.a. op de basisscholen in Malden, Heumen, Mook, Overasselt en Nijmegen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners