Welkom op de website van Rijk van Nijmegen

9 juli 2024

Succesvolle Kids Tour de Boer in Horssen

De Kids Tour de Boer 2024 was een groot succes! Ruim 90 kinderen fietsten enthousiast langs zes boerderijen in Horssen, waar ze genoten van leuke activiteiten en heerlijke hapjes. De dag was gevuld met plezier en ontdekkingen voor jong en oud.

Een dag vol avontuur en ontdekking

Bij elke boerderij was er iets bijzonders te beleven. Kinderen knuffelden kalfjes bij Koeienboerderij Uijttewaal, aaiden biggetjes bij Varkensboerderij Kampschöer, voerden dieren bij Kloosterboerderij van Buuren en genoten van spelletjes, puzzels en heerlijk vers fruit en ijs bij De Leentjeshoeve, Boerderijterras Bij ons Bee en Theunissen & Peters Fruitbedrijf. Het evenement bood een unieke kans voor kinderen om het boerenleven van dichtbij te ervaren.

Twee feestelijke bordonthullingen

Dit jaar waren er ook twee speciale bordonthullingen van Boert Bewust. Wethouder Ronald Thoonen van de gemeente Druten had de eer om de nieuwe borden te onthullen. Bij Koeienboerderij Uijttewaal vond de onthulling plaats, gevolgd door een leuke activiteit waarbij kinderen ballondieren konden laten vouwen. Erna was het de beurt aan Varkensboerderij Kampschöer, waar na de onthulling een springkussen klaarstond voor de kinderen.

Enthousiaste wethouder Ronald Thoonen van Gemeente Druten: “Ik vind het geweldig dat Boert Bewust laat zien wat er binnen de stalmuren en op het land gebeurt, zodat inwoners uit onze regio en toeristen meer leren over onze veeteelt en landbouw. Dankzij de QR-codes kunnen voorbijgangers nu eenvoudig ontdekken welke dieren of teelten er op de boerderijen zijn en welke voedingsproductie er in ons gebied is.”

Een dag om niet te vergeten

De fietstocht, die plaatsvond van 13.00 tot 17.00 uur, bood de deelnemers de vrijheid om hun route zelf te kiezen en zoveel boerderijen te bezoeken als ze wilden. De kinderen en hun ouders genoten van de gastvrijheid en de unieke activiteiten op elke boerderij.

Over Melkveebedrijf Uijttewaal

Melkveebedrijf Uijttewaal wordt met liefde gerund door moeder Antoinette en dochter Simone. Ze melken 75 koeien met melkrobots en bieden de dieren comfort met roterende koeborstels. In hun streven naar duurzaamheid hebben ze heggen en nestkasten aangelegd en schakelen ze nu om naar biologische bedrijfsvoering. Antoinette en Simone zijn ambitieus en vol ideeën voor duurzame energie en verbeterde dierverzorging.

Over familie Kampschöer

Op het zeugenbedrijf van familie Kampschöer zorgen Theo en Margaretha, samen met hun zoons Sven en Menno, dagelijks met liefde voor 400 zeugen. Naast hun boerencamping, De Asperthoeve, bieden ze de varkens ruime stallen met veel speelmateriaal en een groot strohok. Familie Kampschöer zet zich in voor natuur en milieu met boomsingels, bloemenmengsels, nestkastjes en een bijenhotel. Ze genieten van de rust op hun prachtige plek en laten ook hun campinggasten meegenieten.

Mede mogelijk gemaakt door onze landelijke partners: ForFarmers, De Heus, Lactalis en AAFF.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners