VOF Melkveebedrijf Nillesen

Over VOF Melkveebedrijf Nillesen

Lid geworden in juni 2018

Melkveebedrijf Nillesen is een familiebedrijf, gestart in 1952. In de jaren tot 1980 is het bedrijf uitgebreid naar 10 ha grond, 17 melkkoeien en 11.000 legkippen. In 1980 kwam Martien in maatschap en werd er een ligboxenstal gebouwd voor 70 melkkoeien. In 1990 namen Martien en Marga het bedrijf gezamenlijk over. Sinds 2012 wordt melkveebedrijf Nillesen gerund door Martien, Marga en zoon William. Het bedrijf telt momenteel 170 melkkoeien en 75 stuks jongvee. Het voer (gras, maïs en aardappelen) wordt geteeld op 120 hectare grond, waarvan 90 hectare in eigendom.

Integrale Duurzame Stal
De koeien worden automatisch gemolken met 3 melkrobots. Onze stal die in 2015/2016 gebouwd is en waar de melkkoeien in gehuisvest zijn, is een  Integraal Duurzame Stal. Dit betekend dat er bij het ontwerp en de bouw extra veel aandacht is besteed aan welzijn van het dier, de mensen die er werken, de omgeving en het milieu. Met weidegang, massageborstels, speciale rubberen vloer en ligboxen met diepstrooisel en waterbedden, jongvee dat gehuisvest is op stro; is er veel aandacht voor comfort van onze dieren. Op de daken van de stallen liggen 1250 zonnepanelen voor energieopwekking en er is een eigen waterbron met ontijzeringsinstallatie. 

In de maatschappij
Op ons bedrijf is veel aandacht voor transparantie en contact met mensen die in de omgeving wonen. We vinden het dialoog met de maatschappij belangrijk, voor wederzijds begrip. Martien: ‘Mensen realiseren zich soms te weinig dat wij zorgen voor het voedsel dat elke dag op tafel staat’. Door deel te nemen aan Rijk van Nijmegen Boert  Bewust zoeken we samen met collega-bedrijven de verbinding met de maatschappij.

Bijzonderheden

Martien, Marga en William ontvangen al lange tijd burgers op het bedrijf. Naast dat burgers altijd welkom zijn op het melkveebedrijf, worden schilder- en groenworkshops aangeboden, alsook boerengolf, buitenactiviteiten voor groepen en verhuur van vakantie-accommodaties. Er is veel aandacht voor opleiden en begeleiden van mensen in de vorm van stageplekken voor vakopleidingen en begeleiding van hulpbehoevenden via zorginstelling Pluryn.

Kijk ook eens op:
www.boerengolfdehorst.nl
Hier vindt u meer informatie over ons bedrijf en de bijbehorende activiteiten en kunt u d.m.v. een dronefilmpje ons bedrijf vanuit de lucht bekijken.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur
Agenda