VOF Melkveebedrijf Nillesen

Over VOF Melkveebedrijf Nillesen

Melkveebedrijf Nillesen is een familiebedrijf, gestart in 1952. In de jaren tot 1980 is het bedrijf uitgebreid naar 10 ha grond, 17 melkkoeien en 11.000 legkippen. In 1980 kwam Martien in maatschap en werd er een ligboxenstal gebouwd voor 70 melkkoeien. In 1990 namen Martien en Marga het bedrijf gezamenlijk over. Sinds 2012 wordt melkveebedrijf Nillesen gerund door Martien, Marga en zoon William. Het bedrijf telt 150 melkkoeien en 100 stuks jongvee. Het voer (gras, mais en aardappelen) wordt geteeld op 108 hectare grond, waarvan 70 hectare in eigendom.

De koeien worden gemolken met 3 melkrobots van Lely in een nieuwe stal. Deze integraal duurzame stal is gebouwd in 2015 en 2016. Bij het ontwerp en de bouw is veel aandacht besteed aan welzijn van het dier, de mensen die er werken, de omgeving en het milieu. Op het dak van de stal liggen 420 zonnepanelen voor energie-opwekking. Er is een eigen waterbron met ontijzeringsinstallatie. Met weidegang, massageborstels, speciale rubberen vloer en ligboxen met waterbedden is er veel aandacht voor comfort voor de koeien. Het jongvee wordt gehuisvest op stro.

Op het bedrijf is veel aandacht voor transparantie en contact met de omgeving. De ondernemers vinden dialoog met de maatschappij belangrijk, voor wederzijds begrip. Martien: ‘Mensen realiseren zich soms te weinig dat wij zorgen voor het voedsel dat elke dag op tafel staat’.

Bijzonderheden

Martien, Marga en William ontvangen al lange tijd burgers op het bedrijf. Naast dat burgers altijd welkom zijn op het melkveebedrijf, worden schilder- en groenworkshops aangeboden, alsook boerengolf, buitenactiviteiten voor groepen en verhuur van vakantie-accommodaties. Er is veel aandacht voor opleiden en begeleiden van mensen in de vorm van stageplekken voor vakopleidingen en begeleiding van hulpbehoevenden via zorginstelling Pluryn.

Kijk ook eens op:
www.boerengolfdehorst.nl

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit
Agenda