Melkveebedrijf De Eikelaar

Over Melkveebedrijf De Eikelaar

De Eikelaar is een gezinsbedrijf waar Alwin en Bernadette van Raaij samen met 3 kinderen wonen en werken. Opa Ton en Oma Joke komen dagelijks helpen. De Eikelaar is een bedrijf dat zich met name richt op een duurzame melkveestapel, waarbij koeien oud kunnen worden. Op dit moment telt het bedrijf 85 melkkoeien, 35 kalveren en 45 hectare landbouwgrond. In 2017 is de camping geopend ‘Camping De Eikelaar’. Op het zelfservice terras bij de camping is sinds 2018 een melktap geplaatst, waar wandelaars, fietsers en mensen uit de omgeving een lekker vers flesje melk kunnen tappen. Ook kun je genieten van een heerlijk glas chocolademelk met slagroom, kopje koffie en thee of een lekker ijsje.

Op het bedrijf is veel aandacht voor dierenwelzijn en gezondheid. De koeien hebben een comfortabel ligbed, ruimte en er wordt weidegang toegepast. Dit betekent dat de koeien vanaf half april buiten de wei in gaan. De koeien grazen op de landerijen achter de in 2017 geopende boerderijcamping : “Camping De Eikelaar”. Er is veel aandacht voor gezondheid van de koeien. Er wordt minimaal gebruik gemaakt van medicijnen.

De omgeving speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het bedrijf. Sinds enkele jaren loopt er een boerenwandelpad over de landerijen. In 2016 hebben is een deel van de ecologische verbindingszone aangelegd waarbij natuurgebieden met elkaar worden verbonden. De akkers zijn omgeven door bloemrijke randen.

Bijzonderheden

Omgeving en maatschappij zijn belangrijke pijlers bij de ontwikkeling van het bedrijf. Het melkvee is de basis binnen het bedrijf en de familie van Raaij heeft het verder ontwikkeld op verbinding met natuur en recreatie.

Kijk ook eens op:
www.campingdeeikelaar.nl

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit
Agenda