Melkvee- en Varkensbedrijf Peer

Over Melkvee- en Varkensbedrijf Peer

Het bedrijf van familie Peer is een familiebedrijf met meerdere takken: melkvee, varkens en een zorgboerderij. In 1992 is het bedrijf overgenomen van de ouders van Jan. Er waren  toen 40 melkkoeien en 20 hectare grond in gebruik. Daarnaast waren er 70 fokzeugen aanwezig. Het bedrijf heeft zich gedurende de jaren doortontwikkeld naar en bedrijf met 65 melkkoeien, 2380 vleesvarkens en zorgboerderij ’t Personnebos. Op de zorgboerderij vindt dagbesteding plaats voor (dementerende) ouderen.

Op het bedrijf is veel aandacht voor dierenwelzijn. De koeien liggen op zachte matten en er is een elektronische borstel waar zij kunnen schuren. In 2015 is een Wroetstal gebouwd voor 1380 vleesvarkens. Dit is een bijzondere stal met veel aandacht voor dierenwelzijn. De varkens krijgen meer ruimte en de hokken zijn bijna volledig dicht met strooisel. De stal is voorzien van een zichtruimte, zodat iedereen de varkens kan komen bekijken. De andere 1000 varkens krijgen extra afleidingsmateriaal, meer dan voldoende licht en elke dag een stro in het hak. Deze stal voldoet aan het Beter Leven Keurmerk.

De ondernemers vinden het belangrijk om mensen te informeren waar hun voedsel vandaan komt. De dieren op het bedrijf worden met veel passie verzorgd en dat willen zij graag laten zien.

Bijzonderheden

Het bedrijf heeft voor zowel de koeien als de varkens veel aandacht voor welzijn en gezondheid. De zorgboerderij vormt een mooie schakel naar de maatschappij. Er is veel interactie tussen het bedrijf en de omgeving.  

Kijk ook eens op:
www.personnebos.nl
Onze Facebook-pagina
Stap in de Stal – Peer 

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Agenda