Melkvee- en Varkensbedrijf Peer

Over Melkvee- en Varkensbedrijf Peer

Lid geworden in mei 2018

Het bedrijf van familie Peer is een familiebedrijf met meerdere takken: melkvee, varkens en een zorgboerderij. In 1992 is het bedrijf overgenomen van de ouders van Jan. Er waren  toen 40 melkkoeien en 20 hectare grond in gebruik. Daarnaast waren er 70 fokzeugen aanwezig. Het bedrijf heeft zich gedurende de jaren doorontwikkeld naar en bedrijf met 65 melkkoeien, 2000  vleesvarkens en zorgboerderij ’t Personnebos. Op de zorgboerderij vindt dagbesteding plaats voor (dementerende) ouderen.

Op het bedrijf is veel aandacht voor dierenwelzijn. De koeien liggen op zachte matten en er is een elektronische borstel waar zij kunnen schuren. Sinds 2020 worden de koeien gemolken met een melkrobot.

In 2015 is een Wroetstal gebouwd voor 1350 vleesvarkens. Dit is een bijzondere stal met veel aandacht voor dierenwelzijn. De varkens krijgen meer ruimte en de hokken zijn bijna volledig dicht met strooisel. De stal is voorzien van een zichtruimte, zodat iedereen de varkens kan komen bekijken. De overige varkens verblijven in een traditionele stal en krijgen extra afleidingsmateriaal, meer dan voldoende licht en elke dag een stro in het hok. Deze stal voldoet aan het Beter Leven Keurmerk.

Op het dak van de stallen liggen sinds 2018 zonnepanelen die ervoor zorgen dat er tenminste 50% van de gebruikte energie van het volledige bedrijf zelf wordt opgewekt.
Familie Peer vindt het belangrijk om mensen te informeren waar hun voedsel vandaan komt. De dieren op het bedrijf worden met veel passie verzorgd en dat willen zij graag laten zien.

Bijzonderheden

Het bedrijf heeft voor zowel de koeien als de varkens veel aandacht voor welzijn en gezondheid. De zorgboerderij vormt een mooie schakel naar de maatschappij. Er is veel interactie tussen het bedrijf en de omgeving.  

Kijk ook eens op:
www.personnebos.nl
Onze Facebook-pagina
Stap in de Stal – Peer 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur
Agenda