Grutters De Plack en Betsy’s Kip

Over Grutters De Plack en Betsy’s Kip

Lid geworden in juni 2018

Wijngaard de Plack en Betsy kip is een familiebedrijf wat zijn oorsprong kent in 1848. Destijds bestond het bedrijf uit akkerbouw, melkvee, kippen en varkens. Gedurende de tijd is het bedrijf gespecialiseerd in pluimveehouderij. In 1999 heeft zijn zoon John Grutters het overgenomen samen met zijn vrouw Virginie en zijn doorgegaan met volière opfok. Daar is in 2006 de wijngaard bijgekomen als neventak.

Door de bezoekers aan de wijngaard werden de ondernemers zich ervan bewust dat burgers niet meer weten waar voedsel vandaan komt. Dit heeft hen gedreven het bedrijf hierop verder door te ontwikkelen. Het bedrijf is in 2017 overgestapt naar Beter Leven vleeskuikens met een overdekte buitentuin en zichtstal. Zo krijgen burgers een inkijk in het bedrijf.

Binnen het pluimveebedrijf is veel aandacht voor diergezondheid. De vleeskuikens krijgen veel ruimte en daglicht ter beschikking in de stal. Er is een overdekte buitenspeelplaats waar de dieren graag gebruik van maken. Resultaat hiervan zijn gezonde dieren, waarbij geen antibiotica ingezet hoeft te worden.

In het begin van 2021 zijn er zonnepanelen op het dak van de overdekte uitloop geplaatst en daardoor is het bedrijf zelfvoorzienend geworden en hoeft er geen energie meer aangekocht te worden.

Bijzonderheden

Wijngaard de Plack heeft zich gespecialiseerd in karaktervolle streekwijnen. Met passie geteeld en bereid. Dichtbij de natuur en met minder sulfiet.  

Kijk ook eens op:
www.wijngaarddeplack.nl 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur
Agenda