Fam. Derks – Peters | BankhoeveVlees

Over Fam. Derks – Peters | BankhoeveVlees

Lid geworden in september 2018

Wij zijn Jos en Wilma Derks-Peters. Wij hebben 4 kinderen waarvan een deel samenwerkt op ons varkensbedrijf Bankhoeve in Wijchen.

We hebben een gesloten varkensbedrijf, wat betekent dat we zeugen hebben die biggen krijgen, en die biggen houden we zelf af als vleesvarken. ‘Van zaadje tot karbonaadje’ is eigenlijk het hele traject dat we op ons eigen bedrijf hebben.

Bij ons bedrijf hebben we een winkel waarin we het vlees van onze eigen varkens verkopen. Daarnaast verkopen we ook streekproducten van agrarische ondernemers die bij ons uit de buurt komen. Bestellingen kunnen op afspraak opgehaald worden en op zaterdag is onze winkel altijd open. Je kunt ons ook regelmatig vinden op boerenmarkten in de regio, hier staan we vaak met producten uit onze winkel. We verkopen alles van het varken, van kop tot staart, maar ook andere producten zoals worstenbroodjes.

De stallen waar onze dieren verblijven, worden ruim verlicht door lichtstraten of ramen in de stal zodat de varkens een natuurlijk dag en nacht ritme hebben. In plaats van kraamafdelingen hebben wij een kraamstal. In deze stal liggen zeugen samen met biggen in hun hokje. Doordat alle biggen in 1 stal liggen, ligt jong en oud door elkaar heen. De oudere biggen kunnen zichzelf goed warm houden en stralen warmte uit. Deze warmte blijft in de stal hangen zodat de jongere biggen het ook warm hebben. Een warmtelamp is hierdoor (bijna) niet nodig. Door op deze manier te werken verbruiken wij minder elektriciteit en werken wij mee aan een duurzamere toekomst.

We werken met veel plezier op ons bedrijf, wat tegelijk onze hobby is, en doen dit dan ook met veel passie. Die passie willen we graag delen, juist omdat het zo belangrijk is dat we als boeren laten zien hoe het er op een varkensbedrijf aan toe gaat. Dat is ook de belangrijkste reden om aan te sluiten bij Boert Bewust. Wij zijn trots op ons bedrijf en dat laten we graag zien!

Bijzonderheden

Wij verkopen het vlees van de varkens in een winkeltje bij ons aan huis.

Kijk ook eens op onze Facebook-pagina

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit
Natuur
Duurzaamheid
Agenda