De Nieuwe Schatkuil

Over De Nieuwe Schatkuil

Lid geworden in september 2018

Vlakbij de stad Nijmegen ligt boerderij ‘De Nieuwe Schatkuil’, waar wij, John en Nicole, met onze kinderen wonen en werken.

Op ons melkveebedrijf houden we ongeveer 95 melkkoeien, en ongeveer 90 stuk jongvee. Het grootste gedeelte van het voer van de koeien verbouwen we op ons eigen land, een klein deel kopen we bij een akkerbouwer. Onze mest brengen we voor een deel naar deze akkerbouwer toe.

We proberen ons bedrijf duurzaam te runnen; hoewel onze koeien niet in de wei lopen, zijn ze goed gezond en gebruiken we maar weinig antibiotica. De stal hebben we zo ingericht dat de dieren het goed naar hun zin hebben.

Op het dak van de stal liggen zonnepanelen. Momenteel zijn we bezig om het aantal zonnepanelen uit te breiden, zodat we in de toekomst volledig zelfvoorzienend zijn.

We vinden het belangrijk dat mensen zien hoe wij ons bedrijf runnen. We ontvangen schoolklassen voor educatieve lessen en ontvangen graag gasten op ons boerenterras.

We zijn zelf trots op ons bedrijf, op de resultaten die we halen, zoals het lage antibioticagebruik, en dat willen we graag tonen aan de maatschappij. Daarom doen wij mee met Boert Bewust!

Bijzonderheden

Op ons bedrijf telen we ook blauwe bessen, waar allerlei lekkers van wordt gemaakt. Op ons boerenterras kunt u genieten van dit lekkers, en gelijk kennismaken met ons bedrijf. Kijk eens op http://www.denieuweschatkuil.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Agenda