Kaas- en zuivelboerderij de Diervoort

Over Kaas- en zuivelboerderij de Diervoort

Lid geworden in september 2018

Wij zijn Theo en Ine Hopman en samen met onze kinderen runnen wij onze boerderij ‘De Diervoort’. Ons bedrijf ligt onder de rook van de stad Nijmegen Op onze boerderij melken wij onze koeien en verwerken we alle melk zelf. Een deel wordt gebruikt voor het maken van kaas en van de rest worden andere zuivelproducten gemaakt zoals vla en yoghurt.

Ons bedrijf ligt vlakbij een groot natuurgebied. Een deel daarvan gebruikten we voorheen om de koeien te weiden, maar inmiddels is het deels omgezet naar natuurland.
Onze roodbonte koeien van het oer-Hollandse mrij-ras (Maas-Rijn-IJssel) lopen een groot deel van het jaar buiten. Omdat de weilanden aan de andere kant van de weg liggen, gaan onze koeien via een koeientunnel naar de wei. Zo heeft het verkeer geen last van overstekende koeien.

We zijn trots op ons bedrijf, waar we de productie van melk tot en met de verkoop van eigengemaakte producten in eigen beheer hebben, en daarmee minder afhankelijk zijn van wisselende melkprijzen.

Een goede relatie met de burger vinden we belangrijk. Door onze boerderijwinkel, de locatie van ons bedrijf vlakbij de grote stad en het regelmatig ontvangen van schoolklassen voor boerderij-educatie, zijn we al volop bezig met het versterken van de boer-burger verbinding. Door mee te doen aan Boert Bewust willen we dit nog meer versterken, zodat mensen weten waar hun eten vandaan komt!

Bijzonderheden

Naast het melkvee en de kaasmakerij is er ook een paardenpension voor 30 paarden/pony’s op het bedrijf gevestigd.  De paarden hebben ruime boxen tot hun beschikking en kunnen bereden worden in een overdekte rijbak.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur
Agenda