Kaas- en zuivelboerderij de Diervoort

Over Kaas- en zuivelboerderij de Diervoort

Vlakbij de stad Nijmegen ligt onze boerderij, kaas- en zuivelboerderij ‘De Diervoort’. Wij zijn Theo en Ine Hopman, samen met onze kinderen runnen wij dit bedrijf. Op deze boerderij melken wij onze koeien en verwerken we de melk voor een deel zelf tot kaas en andere zuivelproducten.

Ons bedrijf ligt vlakbij een groot natuurgebied. Een deel daarvan gebruikten we voorheen om de koeien te weiden, maar inmiddels is het deels omgezet naar natuurland.

De koeien lopen een groot deel van het jaar buiten. Omdat de weilanden aan de andere kant van de weg liggen, gaan onze koeien via een koeientunnel naar de wei. Zo heeft het verkeer geen last van overstekende koeien.

We zijn trots op ons bedrijf, waar we de productie van melk tot en met de verkoop van eigengemaakte producten in eigen beheer hebben, en daarmee minder afhankelijk zijn van wisselende melkprijzen.

Een goede relatie met de burger vinden we belangrijk. Door onze boerderijwinkel, de locatie van ons bedrijf vlakbij de grote stad en het regelmatig ontvangen van schoolklassen voor boerderij-educatie, zijn we al volop bezig met het versterken van de boer-burger verbinding. Door mee te doen aan Boert Bewust willen we dit nog meer versterken, zodat mensen weten waar hun eten vandaan komt!

Bijzonderheden

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit
Agenda