Lunch en open dag Rondeel Ewijk

24 juni 2023

Ter gelegenheid van de bordonthulling van het ‘Boert Bewust-bord’ bij het Rondeel wordt er een lunch op zaterdag 24 juni georganiseerd.  Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen lunchen op de EI-genlaan  bij de boerderij, van tussen 11.00 en 15.00 in Ewijk (gratis entree). Naast de lunch zijn er leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

“Omdat wij graag de verbinding tussen boeren en burgers willen versterken doen we mee met Boert Bewust. De boert bewust-boeren organiseren activiteiten waarbij mensen op de boerderij langs kunnen komen, om elkaar zo te ontmoeten. Deze lunch is weer een mooie eerste stap na de bordonthulling op het bedrijf,” vertelt Heleen. Naast de lunch op 24 juni zijn er verschillende leuke EI-spellen & Kip-weetjes  voor de kinderen, een expositie en een expeditie tussen eierdopjes en een luchtkussen.

Rondeel kippen
De kippen van Jan en Heleen worden op een speciale manier gehouden. “Wanneer u bij het bedrijf bent, of het bedrijf vanaf de snelweg ziet liggen, begrijpt u wat de naam van het bedrijf betekent. Onze kippen leven namelijk in een ronde stal. Een uniek concept voor de pluimveehouderij in Nederland. De stal is in 2012 gebouwd en sinds het najaar van 2021 hebben wij de leiding over het bedrijf”, vertelt Heleen. Bij het Rondeel worden kippen met veel zorg voor dierenwelzijn en milieu gehouden, gebaseerd op alle natuurlijke behoeftes van de kip.

Een dag- en nachtverblijf
“De kippen hebben een nacht- en een dagverblijf. Het nachtverblijf voorziet de kip in haar eerste levensbehoeften namelijk eten, drinken, rusten en eieren leggen. In het door de zon verlichte dagverblijf en de bosrand kunnen de kippen rondscharrelen, stofbaden en op ontdekking gaan. De open opzet maakt dat kippen goed overzicht hebben over hun omgeving. Er staan springtafels in het dagverblijf. Hier kunnen de kippen op springen en naartoe vliegen. Het dagverblijf is afgeschermd met licht doorlatend zeil. Hierdoor is er beschutting en zijn er geen gevaren van buitenaf terwijl de kippen wel van de frisse lucht kunnen genieten. In de bosrand liggen verschillende boomstronken. Op de vloer ligt boomschors dat het rondscharrelen van de kip bevorderd,” legt Heleen uit.

Boert bewust
Boert Bewust is een initiatief om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Bewuste boeren worden gecertificeerd op minimaal vier van de thema’s: maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierwelzijn en diergezondheid. De belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen is interactie met de burgers in het Rijk van Nijmegen. Dat kan op vele manieren: open dagen, educatie, sociale media of een boerderijwinkel. De boeren van Rijk van Nijmegen Boert Bewust zijn herkenbaar aan een bord met het logo en QR-code die direct een kijkje in en om de boerderij biedt. In de regio Rijk van Nijmegen en Maas en Waal zijn inmiddels meer dan twintig Boert Bewust boeren actief. In de loop van het jaar zal deze groep verder uitgebreid worden.

 

Weekend van het varken bij Kloosterboerderij van Buuren

9 september 2023

Jaarlijks is het tweede weekend van september het Weekend van het Varken vanuit Varkens in Nood. Veel vijfsterrenvarkenshouders stellen hun bedrijf open of organiseren activiteiten. Op onze boerderij kun je vrij rondkijken bij de buitenvarkens, koeien en kippen. Je kunt meedoen aan de vragenspeurtocht (op eigen gelegenheid) of aan de rondleiding om 11.00 (ca 1 uur). We hebben ook een boerderijwinkel met […]

Rondleiding bij de Boer

26 augustus 2023

Wil jij alles weten over de veehouderij van de Familie Verploegen in Winssen? Kom dan langs op de boerderij en vraag ze letterlijk het spreekwoordelijke hem van het lijf. Tijdens een rondleiding zie je alle onderdelen op de boerderij! Toegang is gratis! Langskomen kan tussen 11:00u en 15:00u. Adres: Kooistraat 7 Winssen

Workshop Koe Schilderen

26 augustus 2023

Lijkt het je leuk om zelf een koe op het witte doek te schilderen? Meld je dan aan voor deze unieke workshop. Een bijzondere middag tussen de koeien! De workshop is inclusief materiaal en koffie/ thee en iets fris. Schilderervaring is niet nodig. Ook leuk voor kinderen! Van 11:00 – 15:00u Kosten €17,50,- p.p.. Adres: Kooistraat 7 Winssen Klik hier […]

Boerenmarkt op Boerderijterras bij ons Bee

3 augustus 2023

Een echte boerenmarkt met streekproducten. Voor iedereen die kennis wil maken met lokale, verse en eerlijke producten van agrarische producenten. Ook het boerenterras is deze avonden geopend. De boerenmarkt vindt plaats op 3, 10, 17, 24 en 31 augustus. Openingstijden: van 18:00 tot 20:30 Voor meer informatie check onze website of Facebook!

Kinderfietsroute langs en over de boerderij

26 juli 2023

Stap op de fiets, volg de route en bezoek alle Boert Bewust boerderijen in Horssen. Op iedere boerderij kun je rondkijken, is iets leuks te doen én krijg je iets lekkers. Dat wordt een heerlijk middagje bij de boer. Bezoek ze allemaal voor een volle stempelkaart. De Leentjeshoeve – Knutselen en een broodje Boerderijterras bij ons Bee – Spelletje en een ijsje […]

LazySunday – BoerenmaasJazz

23 juli 2023

Op zondag 23 juli 2023 is er live muziek op het boerenterras bij Wijngaard de Plack. Na eerdere succesvolle optredens, mogen ook dit jaar Marcel & Erna niet ontbreken. Zij verrassen iedere keer weer met heerlijke liedjes van toen en nu in hun eigen akoestisch jasje. Vanaf 14:30, entree gratis. Check de website of Facebook pagina voor meer informatie!  

Open dag Bankhoeve Vlees

18 juni 2023

10 jaar heerlijk lokaal vlees! Aanstaande zondag 18 juni is het feest bij Bankhoeve Vlees. De winkel met verse producten van eigen boerderij bestaat namelijk 10 jaar. De familie Derks-Peters nodigt je uit van 10.00 tot 16.00 voor een feestje! Je kunt biggetjes aaien, tractors bekijken, schminken, springen op het springkussen en nog veel meer! Ben jij er ook bij?

Verlichte Boerderijentocht door Overasselt – Malden – Heumen

29 december 2022

Een verlichte boerderijentocht middels een autotourtocht van circa 25 kilometer. De route die loopt door Overasselt – Malden – Heumen brengt je langs mooie verlichte boerderijen en andere verlichte elementen! Door een GPS audiotour vertellen veel aanwonende agrariërs je leuke weetjes over o.a. hun bedrijf. Op diverse punten is het mogelijk om uit te stappen en te genieten van een […]

Rondleiding bij de Boer

27 augustus 2022

Wil jij alles weten over de veehouderij van de Familie Verploegen in Winssen? Boek dan een rondleiding bij de Boer en vraag ze letterlijk het spreekwoordelijke hem van het lijf. Tijdens een rondleiding zie je alle onderdelen op de boerderij! Adres: Kooistraat 7 Winssen Deze activiteit is gratis. Wel graag vooraf inschrijven via ha.verploegen@gmail.com.

Agenda