Geannuleerd: Boeren en tuinders pakken uit met Kerst

19 december 2020

Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het corona – virus is deze activiteit helaas geannuleerd. 

Verlichte boerderenroute van 19 december tot en met 3 januari.
Kom langs bij boeren en tuinders in je eigen omgeving en geniet van het platteland in kerstsfeer.

In aanloop naar de kerstdagen, in dit roerige jaar, zoeken we allemaal naar verbinding. We hebben behoefte aan contact met onze naasten, ook nu dat even niet (fysiek) kan. Om toch met een warm gevoel de kerstdagen in te gaan ‘pakken boeren en tuinders uit met kerst’. Een initiatief van Boert Bewust, ZLTO en LTO Noord.. Wij nodigen je graag uit om in de dagen rondom kerst, in eigen omgeving en vanuit je eigen auto, met je gezin te genieten van een avond uit op het sfeervol verlichte platteland. Uiteraard geheel coronaproef en volgens de RIVM-richtlijnen. Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl zie je in één oogopslag wat er in jouw buurt wordt georganiseerd en kun je je eenvoudig aanmelden.

Platteland in kerstsfeer
Vanuit Rijk van Nijmegen en Maas en Waal Boert Bewust organiseren we tussen 19 december en 3 januari een verlichte boerderijenroute. De route die voert door Groesbeek – Malden – Overasselt – Wijchen – Beuningen en Horssen wordt gecombineerd met een leuke puzzeltocht.  Tijdens de openingstijden van de diverse boerderijwinkels is het mogelijk om streekproducten op te halen en alvast lokaal je feestdagenboodschappen te doen. De verlichte boerderijentocht wordt de gehele kerstvakantie aangeboden waardoor je de route kan bewonderen op een eigen gekozen moment. De route is opgesplitst in drie kleinere routes (van circa 45 kilometer) waardoor het ook mogelijk is om een gedeelte van de totale route in je eigen woonomgeving te bewonderen.

Meer informatie en aanmelden
Kijk op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl en meld je aan (mogelijk vanaf 7 december 2020). Vervolgens krijg je de route per mail thuis gestuurd.


Het initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’
De kerstactie is een initiatief van Boert Bewust, ZLTO en LTO Noord. Als boeren en tuinders weten wij als geen ander dat je er voor elkaar moet zijn. Dag in dag uit zijn wij bezig met het dagelijkse eten en drinken, groen in en om het huis, een gezonde leefomgeving en een mooie, diverse natuur. Producten waar we allemaal van genieten. Ook tijdens de feestdagen.

Verlichte Boerderijenroute – januari 2024

4 januari 2024

  Na het grote succes van vorig jaar in Overasselt organiseren we dit jaar de verlichte boerderijenroute in Maas & Waal! Vanuit je auto geniet je van prachtig verlichte boerderijen, verhalen van de boeren zelf en op verschillende locaties kan je zelfs het erf op. Inschrijvingen zijn nog niet geopend. Via onze instagram en facebookpagina blijf je op de hoogte!

Leste Mert – Speurtocht op de markt

9 november 2023

Kom jij ook naar de Leste Mert in Druten? Doe mee aan de speurtocht in de kraam van Boert Bewust, en maak kans op leuke prijzen. Er is een speurtocht voor volwassenen en een voor kinderen, deelname is gratis!      

Weekend van het varken bij Kloosterboerderij van Buuren

9 september 2023

Jaarlijks is het tweede weekend van september het Weekend van het Varken vanuit Varkens in Nood. Veel vijfsterrenvarkenshouders stellen hun bedrijf open of organiseren activiteiten. Op onze boerderij kun je vrij rondkijken bij de buitenvarkens, koeien en kippen. Je kunt meedoen aan de vragenspeurtocht (op eigen gelegenheid) of aan de rondleiding om 11.00 (ca 1 uur). We hebben ook een boerderijwinkel met […]

Rondleiding bij de Boer

26 augustus 2023

Wil jij alles weten over de veehouderij van de Familie Verploegen in Winssen? Kom dan langs op de boerderij en vraag ze letterlijk het spreekwoordelijke hem van het lijf. Tijdens een rondleiding zie je alle onderdelen op de boerderij! Toegang is gratis! Langskomen kan tussen 11:00u en 15:00u. Adres: Kooistraat 7 Winssen

Workshop Koe Schilderen

26 augustus 2023

Lijkt het je leuk om zelf een koe op het witte doek te schilderen? Meld je dan aan voor deze unieke workshop. Een bijzondere middag tussen de koeien! De workshop is inclusief materiaal en koffie/ thee en iets fris. Schilderervaring is niet nodig. Ook leuk voor kinderen! Van 11:00 – 15:00u Kosten €17,50,- p.p.. Adres: Kooistraat 7 Winssen Klik hier […]

Boerenmarkt op Boerderijterras bij ons Bee

3 augustus 2023

Een echte boerenmarkt met streekproducten. Voor iedereen die kennis wil maken met lokale, verse en eerlijke producten van agrarische producenten. Ook het boerenterras is deze avonden geopend. De boerenmarkt vindt plaats op 3, 10, 17, 24 en 31 augustus. Openingstijden: van 18:00 tot 20:30 Voor meer informatie check onze website of Facebook!

Kinderfietsroute langs en over de boerderij

26 juli 2023

Stap op de fiets, volg de route en bezoek alle Boert Bewust boerderijen in Horssen. Op iedere boerderij kun je rondkijken, is iets leuks te doen én krijg je iets lekkers. Dat wordt een heerlijk middagje bij de boer. Bezoek ze allemaal voor een volle stempelkaart. De Leentjeshoeve – Knutselen en een broodje Boerderijterras bij ons Bee – Spelletje en een ijsje […]

LazySunday – BoerenmaasJazz

23 juli 2023

Op zondag 23 juli 2023 is er live muziek op het boerenterras bij Wijngaard de Plack. Na eerdere succesvolle optredens, mogen ook dit jaar Marcel & Erna niet ontbreken. Zij verrassen iedere keer weer met heerlijke liedjes van toen en nu in hun eigen akoestisch jasje. Vanaf 14:30, entree gratis. Check de website of Facebook pagina voor meer informatie!  

Lunch en open dag Rondeel Ewijk

24 juni 2023

Ter gelegenheid van de bordonthulling van het ‘Boert Bewust-bord’ bij het Rondeel wordt er een lunch op zaterdag 24 juni georganiseerd.  Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen lunchen op de EI-genlaan  bij de boerderij, van tussen 11.00 en 15.00 in Ewijk (gratis entree). Naast de lunch zijn er leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. “Omdat wij graag […]

Open dag Bankhoeve Vlees

18 juni 2023

10 jaar heerlijk lokaal vlees! Aanstaande zondag 18 juni is het feest bij Bankhoeve Vlees. De winkel met verse producten van eigen boerderij bestaat namelijk 10 jaar. De familie Derks-Peters nodigt je uit van 10.00 tot 16.00 voor een feestje! Je kunt biggetjes aaien, tractors bekijken, schminken, springen op het springkussen en nog veel meer! Ben jij er ook bij?

Agenda